Recensies en reacties

Recensie

Handzaam informatieboekje (16 x 11 cm, nog geen zestig bladzijden) vol met praktische tips voor ouders met kinderen in de puberleeftijd. Geheel vanuit eigen ervaringen maar toch ook gevoed door vele bronnen over dit onderwerp, geven de schrijfsters hun visie op zaken als: contact hebben en houden met je kind, het maken van goede en ook werkende afspraken, het duidelijk stellen van grenzen binnen een groeiende eigen verantwoordelijkheid en uiteraard tips over hoe te reageren op ongewenst gedrag. In gewone taal, vlot leesbaar en vanuit de praktijk geschreven boekje, voorzien van goede korte samenvattingen voor zowel ouders als pubers. Met enkele zwart-witfoto's, afgedrukt in tekeningen. Een boekje dat echt is zoals ze zelf dan ook zeggen:'een steuntje in de rug voor ouders van pubers'! En dat in maar zestig bladzijden! J.A. Venema - © NBD/Biblion

Reacties van lezers

-"Wat een leuk boek, ik heb ervan genoten. Kortom, welgemeende complimenten. Goed geschreven, opvallend leuke illustraties, die combinatie foto's met tekeningen. Ik heb steeds de neiging overal leuk bij of voor te zetten!" 

-"Het is een boekje wat natuurlijk voor ouders zeer bruikbaar is, maar door ook tips voor de pubers er in te verwerken stimuleren jullie begrip voor elkaars denkwijze. Dus heel goed om ook pubers dit boekje te laten lezen, ze zullen zich door dit boekje serieus genomen voelen."

-"Ik ga het aan ouders adviseren! Mooi, leuk, compact en een perfecte samenvatting uit al die boeken!!!"

-"Ik heb jullie boek gelezen, leuk! Mijn complimenten! Ik ben alleen maar positief. Het is vlot geschreven, heel toegankelijk en herkenbaar en leuk met al die voorbeelden en citaten."

-"Ouders en pubers hebben jullie in hun waarde gelaten, waardoor niemand zich aangevallen hoeft te voelen."

-"Zit 's avonds in jullie boekje te bladeren, heerlijk nuchter."

-"Boekje leest lekker weg, informatief, duidelijk en bruikbaar. Kortom, complimenten. De kracht zit 'm in dat compacte en duidelijke. Volgens mij willen of kunnen heel veel mensen geen dikke boeken lezen, zeker niet als je het al druk hebt met pubers."

-"Door op tijd jullie tips toe te passen kun je in de meeste gevallen voorkomen dat je als ouders/pubers van elkaar vervreemd."

-"Een superleuk en leerzaam boekje. Handzaam formaat, mooie kleur! Tja en die foto's en illustraties zijn top. Zinnige tips en met humor geschreven."

-"In één ruk heb ik jullie boek uitgelezen. Geweldig! Het leest heel makkelijk. Complimenten voor jullie en de ontwerpster Lieveke op ten Berg!"

-"Ik heb erg genoten van jullie boek. Ik vind het goed leesbaar, leuk en leerzaam."

-"Ik wil graag dat mijn moeder dit leest, dan weet ze hoe ze beter met mij om kan gaan."

-"Ik vind dit een perfect boekje om, als je het als ouder/puber even niet meer weet, je weer even op de rit te helpen."

-"Wat een ontzettend leuk, handzaam en humorvol boekwerk. Ik ga het boekje zeker promoten."

terug